Mag hoogbouw tussen bomen?

Mag hoogbouw tussen bomen?

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-05-2008

Woningbouwprojecten in beschermde natuurgebieden zijn mogelijk daar waar ze de ‘kernkwaliteiten van het landschap behouden of versterken’. Dat is te lezen in de antwoorden van minister Cramer (VROM) op vragen van de Tweede Kamer.

Een aanzienlijke uitbreiding in het dorp Laag-Soeren in het Nationale Landschap Veluwe is toegestaan. In Laag-Soeren is een nieuwbouwproject met 122 woningen gepland, waarmee het dorp 40% in omvang groeit. Op het terrein van een voormalige manege zou zo een 14 meter hoog appartementengebouw gebouwd moeten worden. De Kamerleden Van Gent en Duyvendak vragen zich af of zulke bouw wel past in een Nationaal Landschap.

Provincie
De minister laat de beslissingen over aan de provincie, zoals dat in de Nota Ruimte is afgesproken. De provincie Gelderland heeft het voorontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouw in Laag-Soeren goedgekeurd. De gemeente Rheden, waar Laag-Soeren onderdeel van uit maakt, heeft met de stadsregio Arnhem-Nijmegen afspraken gemaakt voor de bouw van 1.100 woningen tot 2010, om zo vergrijzing te voorkomen.

De aan alle kanten door beschermde natuur omgeven gemeente heeft moeite met het vinden van geschikte locaties voor nieuwbouw.

Bron: Staatscourant

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.