Marconiplein Eindhoven krijgt facelift

Nieuws

Marconiplein Eindhoven krijgt facelift

Door: Petra Starink | 18-01-2017

Het Marconiplein, ook wel de rotte kies van Eindhoven genoemd krijgt een facelift. Het plein dat ooit is uitgeroepen tot bijna lelijkste plek van Nederland moet met een nieuw woongebouw ‘De Bakermat’ de eyecatcher van de stad worden.

Maarten Baas

Tijdens de Dutch Design Week van 2015 schreef ontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) een ontwerpwedstrijd uit met het doel het plein te transformeren. Het kleurrijke ontwerp ‘Sketch’ van designer Maarten Baas kwam als winnaar uit de bus. De winnaar is gekozen op basis van publieksstemmen en het oordeel van een vakjury onder leiding van Lidewij Edelkoort.

Van Aken architecten

Van Aken Architecten uit Eindhoven is als architect betrokken bij het project. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven is akkoord met de plannen van SDK Vastgoed op basis van Baas’ ontwerp voor de locatie. De plannen voorzien in ongeveer 230 appartementen, kleinschalige commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeerkelder. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan.
De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting eind dit jaar, in 2020 zou de bouw klaar moeten zijn.

Meer informatie over de Bakermat is hier te vinden

Foto’s : Jos Lammers, ArchitectuurNL

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.