Mario Botta spreekt

Mario Botta spreekt

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-01-2011

De Zwitserse architect Mario Botta komt naar Deventer. Op vrijdag 28 januari zal de Zwitserse architect op uitnodiging van het plaatselijke architectuurcentrum Rondeel een lezing geven.

Mario Botta (1943) heeft gebouwen over de hele wereld ontworpen. Ook in Deventer: zijn spraakmakende ontwerp ‘De Nieuwe Poort’ aan de Mr. H.F. de Boerlaan dateert uit 2005. Maar ook in Maastricht en in Haarlem staan gebouwen ontworpen door Botta. Zijn architectuur is vooral bekend van de vele woonhuizen en villa’s die hij ontwierp en waarin hij zogenoemde speklagen van gekleurde betonsteen toepaste. Mario Botta houdt zijn lezing in het Italiaans en hij zal simultaan in het Nederlands worden vertaald door Corinne Schrauwen van Abken Schrauwen Architecten uit IJsselstein. Zij is architect en heeft van 1990 tot 1994 op verschillende Italiaanse architectenbureaus gewerkt.


De toegang is gratis maar uitsluitend met een toegangsbewijs. Belangstellenden dienen zich per e-mail op te geven bij [email protected] De antwoordmail die daarop volgt, is het toegangsbewijs. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus tijdig reserveren is belangrijk! De zaal is open vanaf 20.00 uur.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.