Marktgarage Geleen wint Parkeergarage Award

Marktgarage Geleen wint Parkeergarage Award

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-04-2009

Tijdens de opening van de vakbeurs ParkeerVak is de winnaar van de Vexpan Parkeergarage Award 2009 bekend gemaakt. Vexpan is het platform voor parkeren in Nederland.

Van de vier genomineerde inzendingen voor de beste recent opgeleverde parkeergarage is de Marktgarage in Geleen bekroond. De parkeergarage is een ontwerp van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt. De overige genomineerden waren de Parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, de parkeergarage De Cope in Utrecht en de parkeergarage Worldforum in Den Haag. De prijs is in ontvangst genomen door Renée Liefting, algemeen directeur van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt.

Parkeerdruk
“De parkeerdruk in het stedelijk gebied kan in de toekomst tot grote problemen leiden”, aldus Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB, bij de openingstoespraak in de Brabanthallen te ’s Hertogenbosch. In zijn speech ging hij in op het actuele onderwerp van de parkeerdruk in de woonwijken en in de binnenstedelijke centra.

De Vexpan Parkeergarage Award is bedoeld voor een parkeergarage die ruimschoots voldoet aan criteria zoals een gunstige exploitatie, sociale veiligheid, servicegerichtheid en duurzaamheid, een architectonisch vooraanstaand ontwerp, het inpassen in het straatbeeld en is zo mogelijk gecombineerd met andere functies.

Onderdeel masterplan
De Marktgarage voorziet in 415 parkeerplaatsen en is onderdeel van het masterplan voor het nieuwe stadshart van Geleen, eveneens ontworpen door Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt. De garage bevordert de bereikbaarheid van Geleen en versterkt hiermee de concurrentiepositie van de binnenstad in de regio.

Opdrachtgever van de Marktgarage is Hoogveld BV, een samenwerkingsverband van 3W Vastgoed bv (Maastricht) en Bouwontwikkeling Jongen (Landgraaf), de garage is uitgevoerd door Aannemersbedrijf Jongen bv. De exploitant van de garage is de Gemeente Sittard-Geleen.

Info: www.rvrbv.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.