Massimo en Lella Vignelli in Close-up

Massimo en Lella Vignelli in Close-up

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-09-2014

‘Als je niet kunt vinden wat je wilt hebben, ontwerp het dan zelf!’ Dat is het motto van de Italiaanse ontwerpers Lella en Massimo Vignelli. Samen ontwierpen de Vignelli’s de destijds revolutionaire metrokaart van New York, net als talloze meubels en gebruiksvoorwerpen. Op donderdag 11 september is de documentaire Design is one bij Close-up te zien. De uitzending van de AVROTROS begint om 23.00 uur op NPO1.

 

Naast de naamborden en plattegrond voor de metro van New York bedachten de Vignelli’s lampen voor Venini, een servies voor Heller en meubels voor Poltrona Frau. Daarnaast ontwierpen ze huisstijlen voor warenhuizen Bloomingdales en Saks Fifth Avenue, voor automerk Ford en voor de luchtvaartmaatschappij American Airlines.

Lella en Massimo vonden het belangrijk om hun opvattingen over design uit te dragen en daarom richtten ze in 2010 het Vignelli Center for Design Studies op. In de documentaire komen behalve de Vignelli’s ook architecten Richard Meier en Peter Eisenman, en grafisch ontwerper Milton Glaser aan het woord. De documentaire is van Kathy Brew & Roberto Guerra.

Foto: Close-up

Voor meer informatie kijk op avrotros.nl/closeup

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.