MasterClass Baksteen 22 september 2022

Actualiteiten, Nieuws

MasterClass Baksteen 22 september 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-07-2022

Op donderdag 22 september organiseert de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) voor de 18e keer de ‘MasterClass Baksteen’. Van 10 – 16 uur wordt kennis overgedragen aan architecten die meer kennis willen verkrijgen over baksteenmetselwerk en de architectonische toepassing ervan.

Het thema van de 18e Masterclass luidt ‘Baksteen als gezicht van de stad’. Tijdens deze Masterclass leren deelnemers de ontwerpmogelijkheden met baksteen doorgronden. Dit met behulp van de kennis en ervaring van de Masters: Floris Cornelisse (Happel Cornelisse Verhoeven), Lieven Nijs (BLAF-architecten en Universiteit Gent) en Michiel van Hunen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Moderator is Jan Peter Wingender van Office Winhov.

Programma

Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties door de ‘masters’ en discussies rond het thema en vindt plaats in Stad van Cahen, Amersfoort. Baksteen hoort bij Nederland en bepaalt op veel plaatsen de sfeer en inrichting van onze leefomgeving. De gevel vormt daarbij een belangrijk onderdeel. Hoe kan de historie van de stedelijke omgeving als inspiratiebron dienen bij de realisatie van nieuwe gebouwen en wijken? En wat kunnen we daarbij leren van het ontwerp en de detaillering van de baksteengevels?

Tentoonstelling Brick

Een rondleiding langs de tentoonstelling BRICK van Kunsthal KADE, inclusief een door FASadE begeleide stadswandeling door Amersfoort, vormt onderdeel van het middagprogramma.

De tentoonstelling Brick appelleert aan de behoefte van de bouwende mens. Op zoek naar veiligheid en schoonheid. Het laat de bijzondere aspecten zien van het bouwmateriaal baksteen en toont werk van architecten, kunstenaars en ontwerpers. De schoonheid en zeggingskracht van baksteen in al zijn verschijningsvormen, kleurvarianten, herhalingen, metselverbanden en voegvariaties.

Deelname

De kosten voor deelname (inclusief lunch en rondleiding expositie) bedragen € 45,- excl. BTW. Inschrijven kan via de website van KNB.

Fotograaf: Karin Borghouts

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.