Masteropleiding IRV van start

Masteropleiding IRV van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-06-2009

De eerste postinitiële masteropleiding Interdisciplinaire Ruimtelijke Vormgeving in Europa de Schrofer Academie gaat in september 2009 in Amsterdam van start. Op 11 mei jl. werd deze unieke masteropleiding officieel geaccrediteerd.

Getalenteerde jonge professionals
In 2006 is reeds gestart met het ontwikkelen van de masteropleiding IRV (Interdisciplinaire ruimtelijke vormgeving). De opleiding is uitsluitend toegankelijk voor zeer getalenteerde jonge professionals in de disciplines architectuur, interieurarchitectuur, grafische vormgeving en vormgeving van de openbare ruimte. Van hen wordt verwacht dat zij willen leren hoe ze vanuit hun eigen discipline op een hoger, interdisciplinair abstractieniveau hun waarde als vormgever kunnen vergroten.

Maatschappelijk verantwoord vormgeven
Interdisciplinaire ruimtelijke vormgeving is maatschappelijk verantwoord vormgeven op het snijvlak van creatieve en sociale vakgebieden, de markt en de consument. Door een brede aanpak zoekt IRV op een innovatieve manier oplossingen voor maatschappelijke kwesties. Het optimaliseren van de woon-, werk- en leefomgeving kan leiden tot een beter gevoel bij bewoners en gebruikers, maar ook tot hogere effectiviteit en lagere kosten. De Schrofer Academie wordt officieel gelanceerd op maandag 8 juni.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.