Masterplan Mechelen

Nieuws

Masterplan Mechelen

Door: Petra Starink | 28-09-2016

De stad Mechelen heeft de ontwerpbureaus KCAP Architects&Planners, Arcadis en OKRA als team geselecteerd om het masterplan van het terrein Ragheno te maken. Dit bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een duurzame stadswijk voor wonen, werken en recreatie. Ragheno ligt dicht bij het station en het stadscentrum en vormt een belangrijke schakel tussen andere stadsvernieuwingsprojecten in Mechelen. Het team, onder leiding van KCAP, werd geselecteerd uit zeven kandiderende partijen.

Wonen en werken

Het 78 ha grote plangebied is aangeduid als strategisch project binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Op het terrein bevinden zich de Centrale Werkplaatsen van de Belgische spoorwegmaatschappij en een mix van bedrijven, sport en wonen. De 3 ontwerpbureaus KCAP, Arcadis en OKRA werken aan een masterplan voor de verdere ontwikkeling van het gebied met als doel het bereiken van hogere woondichtheden, het concentreren van kantoren op knooppunten van openbaar vervoer, het ontwerpen van collectieve openbare ruimten waaronder een park en het versterken van sociale en programmatische menging.

Stedenbouwkundig onderzoek

Het project omvat een stedenbouwkundig onderzoek, diverse studies op het gebied van mobiliteit, structuur en inrichting van de publieke ruimte, de integratie van Smart City maatregelen en bodem-, water- en energiestudies. Daarbij streeft het masterplan ernaar een evenwicht te creëren tussen de wensen van de stad, de grondeigenaren en de huidige gebruikers en bewoners in het gebied.

Beeld: KCAP Architects&Planners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.