Masterplan stationsomgeving Culemborg gewonnen door SVP en Flux

Actualiteiten, Nieuws

Masterplan stationsomgeving Culemborg gewonnen door SVP en Flux

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-07-2023

Het masterplan van de stationsomgeving in Culemborg betreft de transformatie van het bedrijventerrein Pavijen, gelegen aan de zuidzijde van het spoor, tot een duurzame, eigentijdse en stedelijke wijk. SVP Architectuur en Stedenbouw en Flux landscape architecture zullen deze transformatie realiseren. Daarbij de onlangs vastgestelde structuurvisie in gedachten houdend.

Het nieuwe stadsdeel, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 33 hectare, zal een mix worden van wonen en werken in een autoluwe omgeving. Het motto van het project is ‘Groen, tenzij…’. Dit geeft aan dat groene en duurzame aspecten centraal staan in het ontwerp.

Partners

De gemeente heeft in SVP en Flux een samenwerkende partner gevonden die naast hen zal staan in dit intensieve traject van participatie, planning en procedures. Hiervoor zal SVP bijvoorbeeld de participatietool SVP Pressurecooker inzetten om daarmee alle belanghebbenden bij het proces te betrekken.

Het winnende team heeft zich gecommitteerd aan het ontwikkelen van een stadsdeel dat niet alleen voldoet aan de moderne behoeften en duurzaamheidseisen, maar ook aansluit bij de identiteit en karakteristieken van de stad Culemborg. Het project zal de komende jaren vorm krijgen met als uiteindelijke doel het creëren van een leefbare en toekomstbestendige wijk waarin wonen, werken en groen evenwichtig samenkomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.