Masterplan voor Stadswerven Dordrecht

Masterplan voor Stadswerven Dordrecht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-01-2009

De gemeente Dordrecht en Ontwikkelingscombinatie de Werven (OCW) willen de Stadswerven de komende jaren ontwikkelen tot een bijzonder en aantrekkelijk gebied dichtbij de Dordtse binnenstad. In de Stadswerven is plaats voor 1450 woningen, onderwijs, horeca, commerciële en culturele voorzieningen.

De Biesboschhal blijft bestaan. In en rond de Biesboschhal is ruimte voor buurt- en wijkvoorzieningen, zoals winkels, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. In de Biesboschhal is ook expositieruimte voorzien, één van de elementen uit de visie van de Stichting Stadswerf Dordrecht.

Stadswerven wordt via een nieuwe brug naar de Riedijkshaven verbonden met de binnenstad. Op de punt van de Stadswerven komt een stadsplein aan het water, met daarbij horeca. Dit plein mag bij hoogwater onderlopen. Op de hele Stadswerven is rekening gehouden met hoge waterstanden.

De woningen zijn zeer gevarieerd in type, grootte en prijs. Appartementen en eengezinswoningen, starterswoningen en luxe villa’s en bijzondere woningen aan of op het water. Op veel plaatsen is er ruimte voor commerciële voorzieningen op de begane grond. De noordelijke insteekhaven wordt gedempt, de zuidelijke insteekhaven wordt bestemd tot ligplaats voor schepen van omwonenden en recreanten.

Het nieuwe Masterplan is een belangrijke stap op weg naar de ontwikkeling en bouw van de Stadswerven. Het Masterplan moet nog worden vastgesteld door college en gemeenteraad. Het Masterplan is realistisch en financieel haalbaar. Gemeente en OCW hebben overeenstemming op hoofdlijnen over de financiële voorwaarden en het programma van Stadswerven. De komende maanden werken gemeente en OCW verder aan een stedenbouwkundig plan, de grondexploitatie, parkeerexploitatie en een raamkoopovereenkomst. Voor de zomer wordt dit totale pakket aan de gemeenteraad voorgelegd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.