Materia Inspiration Centre gaat dicht

Materia Inspiration Centre gaat dicht

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-10-2013

Het Materia Inspiration Centre (MIC) in Amsterdam gaat dicht. Deze vaste showroom- en evenementenruimte rond innovatieve bouwmaterialen en -technieken ondervindt steeds meer last van de economische crisis in architectuur en bouw. De intensieve gesprekken die moedermaatschappij Materia over een doorstart van het MIC met diverse partijen heeft gevoerd, hebben helaas geen resultaat gehad.

Jeroen van Oostveen, directeur van Materia zegt: “We hebben uitvoerig onderzocht of we het Inspiration Centre in een compactere vorm onder de vleugels van de moedermaatschappij Materia konden voortzetten, maar dit bleek helaas geen haalbare kaart.

Voor moedermaatschappij Materia B.V. heeft de sluiting van het MIC tot gevolg dat er geen vaste locatie meer beschikbaar is voor evenementen en tentoonstellingen. Materia gaat echter niet op zoek naar een nieuwe locatie. Al 15 jaar organiseert het bedrijf reizende tentoonstellingen en evenementen op wisselende locaties.  De nationale en internationale evenementen die komend jaar door Materia worden georganiseerd, kunnen het wegvallen van het MIC als vaste event- en netwerklocatie in Amsterdam voor een belangrijk deel opvangen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.