Mauritshuis bouwt aan de toekomst

Mauritshuis bouwt aan de toekomst

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-06-2010

Met de verwerving van het pand Plein 26, aan de overkant van de Korte Vijverberg, slaat het Mauritshuis nieuwe wegen in. Een ondergrondse foyer gaat het museum verbinden met het tegenovergelegen pand. Het oppervlak verdubbelt, waardoor er meer ruimte komt voor kunst, exposities, educatie en evenementen. De ingang komt op het voorplein, dat zo eindelijk in ere hersteld wordt.

Dinsdag 22 juni werd het voorlopig ontwerp gepresenteerd. Er komen een permanente educatieve ruimte voor kinderen, een auditorium, een flexibele expositieruimte en kantoren. Museumwinkel en -café krijgen een nieuwe locatie en design. Ook komen er verbeterde voorzieningen voor mindervaliden.

Het ontwerp is afkomstig van Hans van Heeswijk architecten, een bureau met ruim 25 jaar ervaring in de restauratie en renovatie van monumentale panden, zoals onlangs nog de verbouw van de Amstelhof tot Hermitage in Amsterdam. Eind dit jaar moet het definitieve ontwerp klaar zijn, in 2011 volgt de aanbesteding en in 2012 starten de werkzaamheden. De oplevering staat gepland voor medio 2014. Het budget voor het project is € 22 miljoen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.