Max van Aerschot stadsbouwmeester Haarlem

Max van Aerschot stadsbouwmeester Haarlem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-01-2008

De Haarlemse architect Max van Aerschot (55) wordt per 1 maart Haarlems nieuwe stadsbouwmeester. De opvolger van de in september vertrokken stadsarchitect Joop Slangen zal in eerste instantie voor een periode van drie jaar worden aangesteld.

Als stadsbouwmeester zal Van Aerschot, die door het college voor deze functie is gevraagd, vooral moeten waken over de kwaliteit van de vele grote bouwprojecten die de komende jaren in Haarlem van de grond komen. Vier dagen per week zal hij leiding geven aan het nieuwe atelier Stadsbouwmeester, waartoe alle ontwerpers en stedenbouwkundigen van de gemeente gaan behoren. Het atelier krijgt een eigen huisvesting aan de Gedempte Oude Gracht.

,,We hebben voor deze opzet gekozen omdat we de vele bouwprojecten die op stapel staan intensief willen gaan begeleiden”, zegt verantwoordelijk wethouder J. Nieuwenburg. ,,Van Aerschot heeft een sterke affiniteit met Haarlem betoond, hij heeft projecten gerealiseerd die ons met grote trots vervullen, hij schuwt de confrontatie niet en hij kan leiding geven. Daarmee is hij uitstekend geschikt als stadsbouwmeester.”

Bron: Gemeente Haarlem

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.