McDonough opent een kantoor in Amsterdam

McDonough opent een kantoor in Amsterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-07-2009

De Amerikaanse architect William McDonough, grondlegger van het cradle to cradle principe, opent een nieuwe studio in Nederland die de basis zal gaan vormen voor de Europese activiteiten van het bedrijf. Het bureau William McDonough + Partnersis al vele jaren actief in Europa.

Enkele jaren geleden werd in Hilversum het Europese hoofdkantoor van Nike voltooid en het Ecourban-project voor gemengd gebruik in Barcelona is nu bijna gereed.

In de afgelopen jaren is het Europese enthousiasme voor cadle to cradle snel toegenomen. Dit enthousiasme is vooral voelbaar in Nederland waar het bedrijf enkele projecten heeft lopen, waaronder werk voor de gemeente Almere en Park 20|20, een commercieel kantorenproject in Hoofddorp.

Uitvalsbasis
“We zien in Europa een geweldig enthousiasme voor het Cradle to Cradle-concept en de Nederlanders, met name de vastgoed- en designsector, hebben Cradle to Cradle krachtig omarmd. We zijn opgetogen dat we een Nederlandse studio hebben als Europese uitvalsbasis, zodat we kunnen werken met de personen, gemeenschappen en bedrijven die de Cradle to Cradle-concepten op waarde schatten en met ons samenwerken aan de verwezenlijking van hun potentieel.”

Het bureau heeft de afgelopen twee jaar zijn banden met Nederland heeft versterkt in het licht van de brede interesse in de Cradle to Cradle-aanpak. “Het is zeer opwindend voor ons bedrijf om in Nederland te werken, aangezien maar weinig plaatsen de Nederlandse toewijding aan hoogwaardig design en duurzaamheid evenaren. Nu we een studio in Nederland hebben, kunnen we direct inhaken op deze dynamische en inspirerende cultuur.”

KOW
Het kantoor in Amsterdam zal worden geleid door David Goehring, die architectuur en stedelijke planning onder zijn hoede neemt, en Kees Noorman, die verantwoordelijk is voor Business Development en algemene zaken.

David Goehring is een Amerikaanse architect die in de afgelopen vier jaar werkzaam was voor KOW Architects in Den Haag.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Park 20|20, Haarlemmermeer

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.