M&DB Architecten winnen prijsvraag Kinderdijk

M&DB Architecten winnen prijsvraag Kinderdijk

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-10-2014

Met het plan ‘Levend erfgoed in de 21e eeuw’ hebben Dorus Meurs en Michael Daane Bolier van M&DB Architecten in samenwerking met ARUP Nederland de projectprijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk gewonnen. De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zal met de Architecten het vervolgtraject ingaan om zo te komen tot de totstandkoming van een nieuw, werelderfgoedwaardig entreegebied met dito bezoekerscentrum voor het molengebied van Kinderdijk.

De jury selecteerde vijf visies uit de 132 inzendingen. De visies zijn uitgewerkt door de teams van Beuving van der Goes architecten, M&DB Architecten, Strootman Landschaps architecten & FARO architectuur/research, studio Nuy van Noort, en Wieteke Nijkrake & Jorrit Noordhuizen. De vijf visies zijn de afgelopen weken tentoongesteld. Bewoners, vrijwilligers en bezoekers van Kinderdijk konden hun reactie geven.

Lijnenspel in samenhang met landschapsontwerp

De jury prees het winnende plan om zijn evenwichtigheid. ‘Het plan kenmerkt zich door een consequent lijnenspel in samenhang met het landschapsontwerp, dat ook alleen strakke lijnen trekt in een verder groene wereld. De wijze waarop de nieuwe brug is gesitueerd verrijkt de entree met een waterplein.

De jury

De jury bestond uit: Eric Luiten,Roelof Bleker (dijkgraaf Waterschap Rivierenland), Dick van Gameren (partner Mecanoo Architecten), Marinus Kooiman (historisch geograaf Beek & Kooiman Cultuurhistorie) Suzanne Oxenaar (artistiek directeur Lloyd Hotel Amsterdam. Cilly Jansen van Architectuur Lokaal was secretaris van de prijsvraag.
Bekijk hier het juryrapport.

De prijsvraag is mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland, gemeente Molenwaard, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, en werd uitgevoerd door Architectuur Lokaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.