MDG architectuurprijs voor The Wall

MDG architectuurprijs voor The Wall

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-02-2011

The Wall, langs de A2 heeft de MDG architectuurprijs gewonnen. “Een accelerator voor de Nederlandse Architectuur en de metalen gevelbouwbranche”, zo beschreef juryvoorzitter Paul Bontenbal het Ferrari rode bedrijfsverzamelgebouw van 800 meter lang en 60 meter breed. Het gebouw is ontworpen vanuit de beweging van de langsrijdende auto. De metalen panelen fungeren als schubben en bij langsrijden is het een vloeiend geheel.

Fons Verheijen (VVKH) architect van The Wall is trots op winst MDG architectuurprijs. Het is een erkenning van het lef dat hij samen met metaalbouwer (Van Wijnen en VPT) en investeerder (Lips Capital Group) heeft genomen om het gewaagde ontwerp uit te voeren.

Lof van de jury was er voor poppodium ‘de Vorstin‘. Ontwerper en maker zijn er in geslaagd met een beperkt budget en standaard materialen een onverwacht ^gevelbeeld te creĆ«ren. Architect van ‘De Vorstin’ is de Architecten Cie, uitvoerder is Erdo bv en opdrachtgever de gemeente Hilversum.

Paul Bontenbal benadrukte dat de jury erg onder de indruk is van de presentaties door de genomineerden van de projecten. Dat waren naast de twee genoemde projecten ook Le Carrefour, ook wel het Achmea hoofdkantoor in Leiden. Zowel bij de verdediging voor de jury als bij de openbare presentatie tijdens de Bouwbeurs kwam de liefde voor het vak en vakmanschap zeer nadrukkelijk naar voren en leverden een leuk en leerzaam geheel op.

De prijs
De architectuurprijs van de MDG, vereniging toeleveranciers metalen dak- en gevelmaterialen, heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit, zowel technisch als esthetisch, bij het realiseren van gebouwen waarbij dak en/of gevel voornamelijk uit metalen elementen bestaat.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.