MDG award 2022 gewonnen door Jan Hermkes Architects

Actualiteiten, Nieuws

MDG award 2022 gewonnen door Jan Hermkes Architects

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-12-2022

Eind november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Oegstgeest uit vijf genomineerden de winnaar bekendgemaakt van de MDG Award. Een Nederlandse architectuurprijs van de vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen MDG-NET. Vanwege het hoge niveau besloot de jury de prijs aan twee winnaars toe te kennen. Naast architect Jan Hermkes voor het gebouw van Full Account, werd ook het Isala Diaconessen-ziekenhuis in Meppel met een 1e prijs beloond.

Architect Jan Hermkes en directeur John Straten van Full Account mochten gezamenlijk de award in ontvangst nemen. De aandacht van MDG-NET ging vooral uit naar de bijzondere gevel: het plastische gebouw met rondingen is bekleed met gepolijst roestvaststalen delen, zogenaamde losanges.

Moderne seinpost

Het winnende gebouw kijkt uit op de Krefeldseweg, een drukke ontsluitingsweg vanuit het Noorden richting het centrum van Venlo. Tot 1943 liep op deze route een spoorlijn naar Duitsland. Hierop geïnspireerd werd in puur staal een logisch materiaal voor de gevel gevonden. Dit gebouw functioneert als een moderne seinpost: rijdend over de drukke weg vormt het gewelfde gebouw een spiegelende markering.

Een groot bloemenraam zorgt voor een inkijk in de conferenceroom op de eerste verdieping. Hier is ruimte voor veertig personen om te filosoferen over visionair ondernemerschap, te reflecteren en stippen op de horizon te plaatsen. Andersom kan vanuit binnen dit panoramaraam letterlijk betreden worden. Je staat als het ware buiten het gebouw en kijkt met een weidse blik terug naar de dynamiek.

Afbeeldingen: MDG-NET en Jan Hermkes Architects (FB)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.