MDW en V+ ontwerpen RTBF omroepgebouw in Brussel

Nieuws

MDW en V+ ontwerpen RTBF omroepgebouw in Brussel

Door: Jacqueline Knudsen | 22-03-2016

Na de Vlaamse omroep heeft nu ook de RTBF een ontwerp geselecteerd voor haar nieuwe omroepgebouw. Tot nu toe deelden beide een gebouw, over enkele jaren zetelen ze elk in een eigen gebouw aan de Reyerslaan te Brussel. De keuze is gevallen op het voorontwerp van het samenwerkingsverband tussen de architectenbureaus MDW en V+, beide uit Brussel.

Uit de 47 inschrijvingen op de open oproep waren 5 teams geselecteerd een voorontwerp: Lacaton & Vassal (Parijs), BIG (Kopenhagen), Rudy Ricciotti – L’Escaut (Bandol/Brussel), MDW – V+ (Brussel) en OFFICE Kersten Geers David Van Severen (Brussel).
MDW architecture is het bureau rond de architecten Marie Moignot en Xavier De Wil. V+, dat staat voor Vers plus de bien-être, werd opgericht door Jörn Aram Bihain en Thierry Decuypere. Het ontwerp van de architecten van MDW en V+ is een functioneel gebouw, open, subtiel, maar toch met een eigen persoonlijkheid en in harmonie met het ontwerp van voor de VRT. De realisatie van het RTBF gebouw is gepland rond 2020.
De opdracht voor het nieuwe RTBF-gebouw is vergelijkbaar met die voor de VRT: een nieuw duurzaam omroepgebouw op de huidige Reyerssite, maar iets kleiner 41.000 m² (VRT 55.000 m² ). De Tijdelijke Vereniging rond Robbrecht en Daem Architecten en Dierendonckblancke Architecten is eerder dit jaar geselecteerd om het nieuwe VRT-gebouw aan de Reyerslaan in Brussel te ontwerpen.

In de korte Franstalige reportage ‘Le futur siège de la RTBF à Bruxelles en images‘ lichten de architecten van MDW en V+ hun ontwerp voor het nieuwe RTBF-gebouw toe.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.