Mecanoo architecten wint twee Awards

Mecanoo architecten wint twee Awards

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-02-2009

Het ontwerp van Mecanoo architecten voor Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees in Nijmegen is bekroond met de International Design Award in de categorie commerciƫle gebouwen. Het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Kaohsiung, Taiwan kreeg de 3e prijs in de categorie stedenbouw.

De International Design Award wordt eind maart uitgereikt in Los Angeles. Met deze Award wil de jury de aandacht vestigen op visionaire ontwerpen op het gebied van architectuur, interieurarchitectuur, mode, grafisch ontwerpen en productontwikkeling.

Kenniscentrum NXP
FiftyTwoDegrees is het nieuwe kenniscentrum van NXP, waar technologie, wetenschap, cultuur, werken, wonen en ontspanning samensmelten. Het kenniscentrum stimuleert ontmoeting en samenwerking tussen verschillende partijen. Het complex is ontworpen vanuit een duurzame en humane visie op de locatie, architectuur en materialisatie.

Het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts is geĆÆnspireerd op de banyanbomen op de locatie. Het theatercomplex heeft een capaciteit van 6.150 stoelen: een concertzaal met 2.000 stoelen, een operahuis met 2.300 stoelen, een vlakkevloertheater met 1.250 stoelen, een multifunctionele zaal met 450 stoelen en een openluchttheater voor duizenden bezoekers. De bouw gaat medio 2009 van start. Het theatercomplex opent haar deuren in 2012.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.