Mecanoo in Berlijn

Mecanoo in Berlijn

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-10-2014

Maquettes, films en foto’s van recente openbare gebouwen van Mecanoo architecten zijn vanaf 19 oktober te zien op de tentoonstelling “A People’s Palace” in het Aedes Architecture Forum in Berlijn. Op de tentoonstelling is o.a de Library of Birmingham, stadskantoor en station van Delft, museum Kaap Skil op Texel en het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Kaohsiung te zien.

Grootste bibliotheek van Europa

De Library of Birmingham, gelegen aan het centrale plein Centenary Square is de grootste bibliotheek van Europa. Mecanoo ontwierp een gebouw dat inspirerend en uitnodigend is voor iedereen. Een echt openbaar gebouw met een openbare buitenruimte. Vanaf de daktuinen hebben de bezoekers een indrukwekkend uitzicht over de stad. De bibliotheek ontving in het eerste jaar na de opening in september 2013 al meer dan 2.7 miljoen bezoekers.

Mecanoo architecten, opgericht in 1984 door Francine Houben won diverse internationale prijzen en is met de Library of Birmingham genomineerd voor de Stirling Prize 2014. De tentoonstelling wordt gehouden in Aedes Architecture Forum, opgericht door Kristin Feireiss, voormalig directeur van het  NAi.

Bezoekersinformatie

Locatie;  Aedes am Pfefferberg, Christinenstr. 18-19, 10119 Berlijn, Duitsland
Van 19 oktober tot 27 november 2014
Dinsdag tot en met vrijdag 11:00-18:30-zaterdag en zondag 13:00-17:00.

Foto: Mecanoo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.