Mecanoo geselecteerd voor renovatie DNB

Mecanoo geselecteerd voor renovatie DNB

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-11-2018

Mecanoo geselecteerd voor renovatie De Nederlandse BankArchitectenbureau Mecanoo is na een Europese aanbesteding geselecteerd voor de grondige renovatie van het DNB-gebouw aan het Frederiksplein in Amsterdam.  Francine Houben en haar team gaan samen met DNB het ontwerp maken en verwezenlijken.

Ontwerp van de renovatie

Met de selectie van de architect kan het ontwerp van de renovatie in 2019 verder vorm krijgen. DNB verhuist begin 2020 naar de tijdelijke locatie aan de Spaklerweg 4 in Amsterdam (het Tooropgebouw), daarna kan de renovatie beginnen. De medewerkers blijven gehuisvest in het DNB-gebouw aan het Frederiksplein totdat het nieuwe Cashcentrum, naar verwachting, in 2022 geopend wordt op Camp New Amsterdam in Zeist. Het bezoekerscentrum blijft geopend tijdens de verbouwing op de huidige locatie aan de Sarphatistraat 1.

Duurzaamheid

Het gebouw van DNB is 50 jaar oud, en technisch op en niet duurzaam. In 2024 zal DNB weer haar intrek nemen in het gerenoveerde hoofdkantoor aan het Frederiksplein.

Eerdere projecten van Mecanoo

Mecanoo heeft al eerder vergelijkbare projecten gerealiseerd, zoals Eurojust in Den Haag en het Paleis van Justitie in Córdoba. De winnende inzending van Mecanoo is tot stand gekomen in samenwerking met Skonk Works en IGG Bouweconomie.

Foto: De Nederlandse Bank

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.