Mecanoo ontwerpt bibliotheek Birmingham

Mecanoo ontwerpt bibliotheek Birmingham

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-08-2008

Vandaag is bekendgemaakt dat Mecanoo architecten, onder leiding van Francine Houben, is geselecteerd voor het ontwerpen van de nieuwe bibliotheek van Birmingham ter waarde van 193 miljoen pond. De nieuwe bibliotheek zal worden gerealiseerd op een opvallende plek op Centenary Square, en zal volgens planning in 2013 openen. De bibliotheek moet de grootste van Europa worden.

Francine Houben reageert: “We zijn enthousiast dat we een bibliotheek mogen ontwerpen die geïntegreerd is met het bekende Birmingham Repertory Theatre, dat het sociaal hart van de stad zal worden. Mecanoo creëert graag onvergetelijke openbare ruimten, zowel binnen als buiten. We hopen een paleisje te ontwerpen, warm en gastvrij.”

“Met hun creativiteit, visie, ervaring en internationale stamboom denk ik dat Mecanoo de perfecte keus is om ons een innovatief gebouw van wereldklasse te bezorgen, waar de inwoners van Birmingham echt trots op kunnen zijn,” aldus Mike Whitby; leider van de gemeenteraad van Birmingham.

Mecanoo werd geselecteerd uit een internationale shortlist waarin ook Foster + Partners, Foreign Office Architects, Hopkins Architects, OMA, Schmidt Hammer Lassen en Wilkinson Eyre stonden.

Het nieuwe ontwerp zal het huidige gebouw uit 1970 vervangen en de bibliotheek en het theater samenbrengen, om zo een groot cultureel centrum voor de stad te creëren. De drukste openbare bibliotheek in Europa zal voorzieningen van hoog niveau bieden en daarnaast zorgen voor een nieuw auditorium en een nieuwe gevel voor het theater.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.