Mecanoo ontwerpt Engineering Campus

Mecanoo ontwerpt Engineering Campus

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-05-2014

Mecanoo architecten is aangesteld om de nieuwe Engineering Campus voor de University of Manchester te ontwerpen. Met een oppervlakte van 70.000 m2 en een budget van €200 miljoen is dit het grootste project ooit ondernomen door de University of Manchester.

De ontwikkeling voorziet in de verhuizing van vier technische faculteiten naar een nieuwe locatie in het hart van de bestaande campus. De tien afzonderlijke gebouwen worden teruggebracht tot een enkel complex in het hart van de campus. Het doel is een compacte en geïntegreerde academische gemeenschap te creëren met nieuwe mogelijkheden voor interdisciplinaire samenwerking.

De ontwikkeling van de Manchester Engineering Campus omvat nieuwbouw en renovatie van onder andere de Oddfellows Hall die op de monumentenlijst staat. De veelzijdigheid van Mecanoo architecten stelt het bureau in staat een integraal ontwerp voor het project te maken.

Ondersteund door een team van adviseurs waaronder Penoyre & Prasad, AECOM, Stephen Levrant Heritage Architecture en Buro Happold, begint Mecanoo in mei 2014 met ontwerpen. Naar verwachting start de bouw in 2015 en in 2019 wordt de campus opgeleverd.

Mecanoo heeft in 30 jaar tijd een uitgebreid portfolio van projecten opgebouwd met een sterk accent op onderwijs, openbare ruimte en culturele gebouwen.  Het bekendste werk van Mecanoo in Groot Brittannië is de  Library of Birmingham. Deze ‘bibliotheek van de toekomst’ is de grootste in Europa en verwelkomde één miljoen bezoekers in de eerste drie maanden na opening.

Projectgegevens:
Architect – Mecanoo
Civil, Structural, Mechanical and Electrical Engineers – Arup
Project Managers – Buro Four
Briefing Consultants – iDEA/ Buro Happold
Cost Consultants – Sweett Group
Construction Design and Management (CDM) Coordinator – AECOM
Environmental and Sustainability Adviser – Buro Happold

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.