Meer dan 50 architectuurfilms in Rotterdam

Meer dan 50 architectuurfilms in Rotterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-10-2007

Tijdens de vierde editie van het Architectuur Film Festival Rotterdam van 11 t/m 14 oktober zijn meer dan 50 architectuur gerelateerde films te zien. Gedurende het festival zijn films te zien die zelden zijn vertoond en verschillende films gaan in première. Daarnaast zijn er debatten, lezingen en is er een rondleiding door het Lloydkwartier .

De films Bata-Ville en Radiant City worden voor het eerst vertoond in Nederland. De film ‘De Rijn van Lobith naar zee’ uit 1922 is sinds 1974 niet meer vertoond. Deze boat-movie toont een mooi overzicht van veranderende landschappen vanaf het water gezien. Jord den Hollander heeft deze boottocht opnieuw gemaakt en verfilmd. Op zondag 14 oktober gaat de ‘nieuwe’ Rijnfilm in het Scheepvaart en Transport College in première. Aansluitend vindt een debat plaats met Dirk Sijmons, rijksadviseur voor het landschap, Jan Kolen en Wies Sanders. Rondom het thema ’toekomstperspectieven van het Nederlandse rivierenlandschap’ wordt uitgebreid gediscussieerd. Na het debat wordt de oude Rijnfilm uit 1922 vertoond, begeleid door live pianomuziek.

De architect Robert Winkel geeft op zondagochtend een lezing in het Scheepvaart en Transport College, ook geeft hij een rondleiding door het Lloydkwartier, waar een aantal van zijn ontwerpen te bezichtigen zijn.

Bron: Architectuur Film festival Rotterdam

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.