Megabibliotheek Utrecht gaat niet door

Nieuws

Megabibliotheek Utrecht gaat niet door

Door: Petra Starink | 14-01-2014

De gemeenteraad van Utrecht heeft  tegen de bouw van de geplande Bieb++ gestemd.  Het hele project omvat de bibliotheek, filmhuis en appartementen voor starters, in een gebouw naar ontwerp van Rapp+Rapp en zou gerealiseerd worden op het Smakkelaarsveld naast het Centraal Station. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op maandagavond 13 januari stemde een lid van het CDA tegen terwijl zijn fractie van het begin af aan voor het plan was. Met deze nipte meerderheid heeft de gemeenteraad besloten dat de Bieb++ met Artplex er niet komt. Het amendement van Groenlinks om alternatieven te zoeken voor een nieuwe bibliotheek en een Artplex (voortzetting van ’t Hoogt) in bestaande panden werd aangenomen.

Quicscan

Vorige week is in opdracht van de gemeente  een quikscan uitgevoerd  en volgens de scan is het mogelijk om de nieuwe bibliotheek en Artplex in een bestaand gebouw in het centrum te vestigen. Dit zorgt  voor een flink lagere investering van de gemeente.

De onderzoekers hebben niet gekeken naar een combinatie van de bibliotheek en het Artplex maar naar afzonderlijke locaties. Een mogelijk locatie voor de bibliotheek is het  oude postkantoor aan de Neude, de huidige bibliotheek in het centrum en het Movares gebouw. Voor Artplex is er gekeken naar de bioscoop City Movies en Tivoli aan de Oudegracht. Voor alle opties geldt dat zij een stuk minder duur zullen zijn dan de bouw van een nieuwe bibliotheek.

Lees ook:
Rapp+Rapp architect Centrale Bibliotheek Utrecht
Architecten  presenteren visie bibliotheek
Beeld: Rapp+Rapp architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.