Met Koen van Velsen door station Breda

Nieuws

Met Koen van Velsen door station Breda

Door: Petra Starink | 07-09-2016

Op 8 september wordt het nieuwe station van Breda officieel geopend door staatsecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. De opening is de bekroning van een periode van bouwen, die op 30 mei 2012 startte. Architect Koen van Velsen en bouwmanager Jo Mans geven zaterdag 10 september in het kader van de opening en Open Monumentendag unieke rondleidingen door het station. De rondleidingen worden georganiseerd door Architectuurplatform BLASt.

Omvangrijk en ambitieus project

Het stationscomplex biedt onderdak aan een hoeveelheid functies: van reizen, winkelen, ontmoeten, parkeren, wonen tot werken. Hoe ontwerp je zo’n omvangrijk en ambitieus complex? Wat komt er allemaal kijken bij de bouw ervan, terwijl ook nog eens het dagelijks treinverkeer gewoon door moet gaan?

Architect Koen van Velsen

Architect Koen van Velsen en bouwmanager Jo Mans (MJB groep), die namens de opdrachtgevers ProRail i.s.m. NS en gemeente Breda het bouwproces begeleidde, vertellen er zelf over tijdens een rondgang door het station. Ook anderen die nauw bij het project betrokken zijn geweest leiden rond en vertellen over de verborgen kanten van het station en laten plekken zien die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Kijk voor het volledige programma: www.stichtingblast.nl

Foto: Rene de Wit

 Video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.