Metamorfose uitvaartcentrum door GSG architecten

Nieuws

Metamorfose uitvaartcentrum door GSG architecten

Door: Petra Starink | 16-04-2014

Het uitvaartcentrum Monuta aan de Harderwijkerweg in Dieren krijgt een metamorfose. GSG architecten uit Apeldoorn is verantwoordelijk voor de nieuwe look aan de buiten en binnenzijde van het pand.

Het uitvaartcentrum Monuta krijgt een lichte en moderne uitstraling. Zo komt aan de voorzijde een luifel over de breedte van het pand. Nabestaanden kunnen zich hier verzamelen om daarna samen naar binnen te gaan. De rouwauto kan helemaal onder de luifel doorrijden zodat de dragers de kist droog naar binnen kunnen brengen. In de luifel zitten ronde gaten voor het licht. De gaten zijn aan de binnenzijde hemelsblauw gemaakt, zij verwijzen naar de lucht ofwel hemel.

Het uitvaartcentrum krijgt twee 24-uurs rouwkamers waar nabestaanden de sleutel van krijgen. Door deze kamers kan er beter aan de behoefte van de nabestaanden worden voldaan.In de kamers wordt een muziekinstallatie aangebracht zodat men in stilte of met muziek kan rouwen. In de kleine keuken naast de kamers kan men een kop koffie zetten.

De verbouwing van het uitvaartcentrum gaat ongeveer vijf weken duren. De aannemer is Visser en Bunschoten BV uit Huizen. Op vrijdag 23 mei zal de burgemeester van de gemeente Rheden het uitvaartcentrum heropenen. Op zaterdag 24 mei kan iedereen het vernieuwde uitvaartcentrum bezoeken. Van 10.00 tot 16.00 uur opent Monuta Dieren haar deuren voor publiek.

Beeld: GSG architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.