Michiel Riedijk wint Architectuurprijs Apeldoorn

Michiel Riedijk wint Architectuurprijs Apeldoorn

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-12-2007

Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk Architecten uit Rotterdam heeft de Architectuurprijs Apeldoorn 2007 gewonnen. Hij ontwierp het plintgebouw van de Belastingdienst aan de J.F. Kennedylaan. De Architectuurprijs Apeldoorn is een initiatief van Nysingh Advocaten-Notarissen uit Apeldoorn en wordt ondersteund door de gemeente en de Stichting Bouwhuis.

Michiel Riedijk ontving 3500 euro en een kunstwerk van kunstenares Corry Kuijs. Op het plintgebouw zal een herinneringsplaquette worden aangebracht. De Stentor Publieksprijs 2007 ging naar Ger Kengen van Factor Architecten uit Duiven, ontwerper van de villa aan de Berg en Dalweg in Beekbergen.

De jury noemt het plintgebouw een voorbeeld van een vernieuwend concept, maar betreurt dat het gebouw door zijn functie als belastingkantoor niet openbaar toegankelijk is, waardoor het zijn voorbeeldfunctie beter zou kunnen spelen.

‘In deze omgeving is de architect trouw gebleven aan zichzelf, waarbij hij een intelligent concept tot de perfectie heeft uitgewerkt en een stoer en robuust gebouw heeft gemaakt dat staat en blijft staan als een huis’.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.