Migliore+Servetto ontwerpt interieur van de Procuratie Vecchie

Actualiteiten, Exposities, Nieuws

Migliore+Servetto ontwerpt interieur van de Procuratie Vecchie

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-10-2022

De studio Migliore+Servetto, gespecialiseerd in het ontwerpen van tentoonstellingen en communicatieruimtes, werd door Generali Group gekozen om het nieuwe hoofdkantoor van The Human Safety Net te ontwerpen. Het project van 3000 m² omvatte het interieur-, tentoonstellings- en multimediaontwerp van de derde verdieping en de ontvangstruimten op de begane grond van de Procuratie Vecchie op Piazza San Marco. De artistieke leiding lag in handen van Davide Rampello.

Het project kent vier delen: een tentoonstellingspad met een innovatief concept dat voor iedereen toegankelijk is en dat bezoekers een meeslepende ervaring biedt van de Generali Group Foundation en haar activiteiten. Daarnaast een cafe en een co-werkruimte met functionele zones die gereserveerd is voor de activiteiten van de Stichting. Het vierde deel betreft de evenementenruimtes die het auditorium flankeren. Voor alle onderdelen geldt een zeer divers pallet van aandachtspunten. Variërend van de indeling van ruimtes tot grafische afbeeldingen, lichtontwerp, materiaalkeuze enzovoorts. Het echte stilistische visitekaartje van de Studio.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is door Migliore+Servetto vormgegeven als een opeenvolging van ervaringen en ontwikkelt zich volgens een proloog, drie bedrijven en een epiloog. Deze brengen bezoekers ertoe hun eigen potentieel te ontdekken, vertrekkende van waarden als creativiteit, vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, dankbaarheid, nieuwsgierigheid, hoop, sociale intelligentie en teamwork. Deze abstracte concepten zijn vervolgens vertaald in 16 interactieve ‘machines à montrer’. Zowel analoog als digitaal zijn ze in staat om de meest uiteenlopende doelgroepen aan te spreken en reflectie en zelfanalyse te genereren.

De centrale thema’s van het project zijn inclusie, innovatie en duurzaamheid, zoals vanaf het begin van het tentoonstellingspad duidelijk wordt door het gebruik van i-Mesh natuurlijke vezelstof. De textuur, ad hoc ontworpen door de studio, speelt met licht en schaduw door zijn natuurlijke eigenschappen.

Houten poppen

De band van Venetië met het theater en de maskers inspireerde ook de installatie die bezoekers verwelkomt. Deze ontstond naar een idee van Davide Rampello. De houten poppen van Arlecchino, Pantalone en Colombina zijn handgemaakt door het Carlo Colla Atelier en geanimeerd door een geavanceerde technologie. Hierdoor spreken zij bezoekers eerst aan in het Venetiaans en communiceren vervolgens rechtstreeks in hun eigen taal, waardoor een eerste moment van gastvrijheid.

Omgevingsgraphics

Naast het interieurontwerp van het hele THSN-hoofdkantoor, heeft Migliore+Servetto de omgevingsgraphics en bewegwijzering bedacht die bezoekers begeleidt. Bovendien heeft het, om een diepe verbinding tussen de fysieke en digitale ervaringen op te bouwen, ook interactieve installaties bedacht en multimedia-inhoud ontwikkeld voor de hele tentoonstelling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.