Miljoenen extra voor Noordbrabants Museum

Miljoenen extra voor Noordbrabants Museum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-10-2007

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch krijgt van de provincie Noord-Brabant 10 miljoen euro extra voor de verbouwing en uitbreiding van het gebouw.

Het renovatiebudget loopt daarmee op 25 miljoen euro. Het extra geld is nodig om de bijgestelde ambities van het museum en de provincie te verwezenlijken. In 2005 werd de opknapbeurt begroot op 120.000 bezoekers per jaar. Door de groeiende belangstelling, mede dankzij enkele succesvolle tentoonstellingen, wordt de lat verlegd naar een museum dat ruim 200.000 bezoekers per jaar kan ontvangen. Met het oog op het Jeroen Bosch-jaar in 2016 een reƫle doelstelling, meent de provincie.

Het extra geld gaat naar betere klimaatbeheersing en beveiliging zodat internationale toonaangevende kunstschatten kunnen worden getoond. De kwaliteitsimpuls omvat ook een ingrijpende verbouwing van de vroegere Statenzaal en het ‘Paleis’gedeelte van het museum dat in het verleden het onderkomen was van de commissaris van de koningin. De renovatie moet een betere doorstroming van het publiek mogelijk maken. De nieuwbouwplannen, met een grote glazen corridor, worden aangepast zodat er een betere aansluiting ontstaat met de omgeving van de Bossche binnenstad en de toekomstige vestiging van het Stedelijk Museum SM’s. De provincie hoopt op 10-10-2010 het grootste museumkwartier van Zuid-Nederland te openen.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.