Minder regels voor monumenten

Minder regels voor monumenten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-08-2007

De gemeente Arnhem wil het aantal regels voor dergelijke gebouwen in de toekomst gaan verminderen. Dat staat in de erfgoednota ‘Panorama Arnhem’. Die is al door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd en eind dit jaar buigt de gemeenteraad zich erover. Op dit moment is het woord aan de Arnhemse burger. Die kan in een inspraakronde zijn mening geven.

‘Panorama Arnhem’ beoogt het Arnhemse monumentenbeleid een nieuwe impuls te geven. Op dit moment wordt gewerkt aan de hand van een nota van tien jaar oud. Ondertussen is er in monumentenland het nodige veranderd.
Behoud door ontwikkeling komt steeds meer centraal te staan. De aandacht zal verschuiven van het inventariseren en aanwijzen van monumenten naar het beheer van gebouwen, gebieden en structuren met een historisch verleden. De inventarisatie van de monumenten zal wel worden afgerond. Bij de vraag of oude gebouwen het behouden waard zijn, wordt de Canon van Arnhem leidraad. Daarin zijn de belangrijke perioden of gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad vastgelegd. Elementen die een dergelijk historisch ankerpunt markeren, hebben een streepje voor.

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.