Mini woning in Zwolle

Mini woning in Zwolle

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-08-2011

Het kleinste huisje van Zwolle staat in de Krommejak. Het verwaarloosde pandje is onlangs opgeknapt en verbouwd tot een mini-woning.

Het pandje deed  vroeger dienst als pakhuisje maar stond al jaren leeg. Het raakte steeds verder in verval. Vorig jaar werd het plan opgevat om het pand te restaureren.
Het Zwolse architectenbureau Morphique tekende voor het ontwerp waarbij een passende mix werd toegepast van eigentijdse vormgeving met historisch karakter.

Eigentijdse vormgeving

De mini-woning is weliswaar klein maar is toch van alle gemakken voorzien zoals een separaat toilet, een fietsenberging en een leuke buitenruimte met uitzicht op de Sassenpoort. De entree en de dakopbouw hebben een eigentijdse vormgeving gekregen maar met oog voor de historische binnenstad. Deze combinatie tussen modern en oud is iets dat past binnen het straatje van de Krommejak waar diverse gebouwstijlen uit de afgelopen eeuwen gezamenlijk hand in hand gaan. Het huisje is inmiddels bewoond.Het heeft een oppervlakte van slechts 3 bij 5 meter.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.