‘Minister nu vóór bouw Belle van Zuylen’

‘Minister nu vóór bouw Belle van Zuylen’

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-03-2008

Minister Cramer van VROM is niet langer tegenstander van de bouw van de Belle van Zuylen. Dat zegt wethouder Harrie Bosch (Leidsche Rijn). De met 262 meter hoogste toren van Nederland wordt als het aan Utrecht en de projectontwikkelaar ligt, gebouwd in Leidsche Rijn Centrum.

Groene Hart
Minister Cramer had daar in de herfst bezwaar tegen, omdat zij een wolkenkrabber niet vond passen aan de rand van het Groene Hart. Zij is volgens wethouder Bosch op andere gedachten gekomen. ,,Een rondleiding door het gebied maakte haar duidelijk dat de Belle van Zuylen toch echt in stedelijk gebied komt.’’

Bosch zegt verder dat het stedenbouwkundig plan voor de toren aangepast wordt. ,,Er zal meer gedaan moeten worden aan het omringen van de Belle met hoogbouw.’’ Dat was een ander kritiekpunt van de minister. De wolkenkrabber zou helemaal alleen staan temidden van laagbouw. Je moet zo’n gebouw inpassen in meer hoogbouw, vond ze.

Uitstraling
De bouw van de toren wordt door minder dan de helft van de bevolking gesteund. Milieubeschermers en bewoners die erop uit zullen kijken, zijn niet enthousiast.

Maar het college van burgemeester en wethouders van Utrecht is een warm voorstander. Ook ondernemers, stedenbouwkundigen en de Utrechtse gemeenteraad (minus de SP) vinden dat de stad meer uitstraling krijgt met dit hoge gebouw.

Bron: AD.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.