Minister stelt taskforce verlichting in

Minister stelt taskforce verlichting in

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-12-2007

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu heeft een taskforce verlichting geïnstalleerd. De taskforce moet er voor zorgen dat uiterlijk in 2011 energiezuinige lampen gemeengoed zijn in huizen en kantoren en op straat. Voorzitter van de taakgroep is mw. Hetty Hafkamp.
De taskforce gaat met onder andere producenten van verlichting en winkeliers afspraken maken over het uitbannen van de gloeilamp en het versneld invoeren van zuinige verlichting zoals spaarlampen, LED-lampen en energiezuinige tl-lampen.

Ambassadeurs
VROM heeft producenten van verlichting, vertegenwoordigers van de installatiebranche, winkeliers, projectontwikkelaars, woningcorporaties, gemeenten en provincies en Stichting Natuur en Milieu uitgenodigd deel te nemen aan de taskforce. Ook is een bank gevraagd hierin mee te doen om voorstellen te doen over financieringsconstructies voor energiezuinige openbare verlichting.
De deelnemers aan de taskforce gaan optreden als ambassadeurs van het ‘nieuwe licht’ (energiezuinige lampen). Ze benaderen organisaties die voorop lopen in energiebesparing en doen aan kennisuitwisseling

Klimaatverbond
Hafkamp is voorzitter van de Vereniging Klimaatverbond Nederland en voormalig wethouder van Leeuwarden. Het Klimaatverbond is een vereniging van gemeenten en provincies die het (inter-)nationaal milieu- en klimaatbeleid willen versterken. De taskforce verlichting moet bijdragen aan de ambitie van het kabinet om in 2020 30 procent minder CO2 uit te stoten en jaarlijks 2 procent energie te besparen. Die ambitie vormt de basis voor het met Prinsjesdag gepubliceerde werkprogramma ‘Nieuwe energie voor het klimaat’.

Bron: VROM

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.