MLA+ wint prijsvraag in Shenzhen

Nieuws

MLA+ wint prijsvraag in Shenzhen

Door: Petra Starink | 24-03-2014

Ontwerpkantoor MLA+ uit Rotterdam heeft samen met landschapsarchitecten Openfabric de competitie voor het ontwerp van de publieke ruimtes in Dayun New Town, in de Chinese stad Chenzhen gewonnen. MLA+ en Openfabric werden geselecteerd uit 4 architecten-bureaus. Het is de tweede keer dat MLA+ een prijsvraag wint in Shenzhen. Eerder wonnen zij de internationale prijsvraag voor de Guanlan River Eco-Cultural Corridor in Shenzhen.

 

Dayun New Town is een nieuw stadsgebied met 150.000 inwoners in het noordoosten van Shenzhen. Het  Chinese architectenbureau Urbanus was verantwoordelijk voor het masterplan. De voornaamste opgave van deze competitie was om via een netwerk van publieke ruimtes, straten, pleinen en parken de leefbaarheid van de nieuwe stad te vergroten.

Het plan ‘Three Colors of Silk’ is gebaseerd op drie principes: een vitale stad, een stad verbonden met de natuur en een stad van diversiteit. De publieke ruimtes vormen in dit plan een raamwerk voor een gezonde stad die in contact staat met de omringende natuur en een rijke mix aan functies kent. Shenzhen is bezig de transformatie te maken van een stad die gebaseerd is op de auto naar een stad die investeert in efficiënte vervoersnetwerken. Wij zien ons plan voor Dayun New Town daarom als een pilotproject voor de rest van de stad, aldus  Markus Appenzeller,  directeur van MLA+.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.