Mobiele 1-persoonswoning

Mobiele 1-persoonswoning

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-04-2014

Bouwbedrijf Heijmans bedacht ONE, een verplaatsbaar huis voor jonge eenpersoonshuishoudens. Het nieuwe woonconcept verbindt tijdelijk huren en tijdelijk locatiegebruik van braakliggende gebieden in de stad. Heijmans start binnenkort met de bouw van twee prototypes  en worden geplaatst op het terrein van SPARK in Rosmalen. Heijmans realiseert de woningen in samenwerking met Moodworks Architecture.

De Heijmans ONE is een van de drie winnende concepten van de Innovatie Boost Markt die op woensdag 26 maart werd gehouden. De markt is een initiatief van Bouwend Nederland om ideeën en concepten uit de bouwsector te versnellen en te ondersteunen. Heijmans ONE dient een specifieke doelgroep van ambitieuze eenpersoonshuishoudens tussen de 25 en 35 jaar, die op een centraal gelegen plek in de stad willen wonen.  

Huis in één dag geplaatst

De woning biedt een passende oplossing voor gebieden waar de komende tijd niets mee gebeurt. Het verplaatsbare huis kenmerkt zich door veel binnenhoogte en een eigen terras. De woning wordt compleet geleverd met badkamer, keuken en kastenwanden. De huur van de woning wordt maximaal 700 euro per maand. Het ontwerp is opgebouwd uit een massief houten casco en zonnepanelen op het dak. Door prefabricage is de Heijmans ONE snel te realiseren en is het huis in één dag geplaatst. Bij de start van de definitieve bouw op de locatie verhuist de Heijmans ONE weer naar een nieuwe plek. De woning biedt een tijdelijke oplossing, die door hergebruik toch uiterst duurzaam is. Het streven is om de woning in de toekomst cradle to cradle en zelfvoorzienend te maken.

Bron en foto: Heijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.