Modulair gebouw van 16 hoog

Nieuws

Modulair gebouw van 16 hoog

Door: Petra Starink | 14-09-2016

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West is begonnen met de bouw van een modulair gebouw van 16 hoog waarin 361 studentenwoningen komen. Het ontwerp is van Studioninedots. Door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D woningen kan het gebouw in 12 maanden worden gerealiseerd.

Modulair 3D bouwsysteem

In opdracht van IC Netherlands (projectontwikkelaar en beheerder van studenten- en Young Professionalwoningen) en in samenwerking met gebiedsontwikkelaar BPD heeft Studioninedots op de Westkavel van de Laan van Spartaan een gebouw ontworpen met 361 zelfstandige betaalbare studentenwoningen, auto-, en fietsparkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes en een commerciële plint aan de Jan van Galenstraat. Om het gevraagde hoogteaccent, een toren van 16 hoog, te kunnen realiseren wordt gebruik gemaakt van een hybride modulair 3D bouwsysteem dat Ursem Modulaire Bouwsystemen samen met haar partners Heddes Bouw & Ontwikkeling en Pieters Bouwtechniek heeft ontwikkeld.

3D betoncasco

Elke industrieel vervaardigde module is voorzien van een 3D betoncasco. De volledig ingerichte zelfdragende woningen kunnen als een soort van beton LEGO steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar worden gestapeld tot een gebouw van 16 hoog. Zelfs de buitengevelafwerking wordt al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteigers gebouwd kan worden. Met deze unieke modulaire methode is het mogelijk om een hoogbouw project grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten kan worden bespaard, de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk wordt beperkt en vanwege een industriële duurzame productiewijze de kwaliteit toeneemt.

Foto: Studioninedots Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.