Hoogste modulair gebouw van Nederland

Nieuws

Hoogste modulair gebouw van Nederland

Door: Petra Starink | 11-04-2017

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West is het hoogterecord van zestien lagen modulair bouwen bereikt. In opdracht van International Campus en BPD gebiedsontwikkeling heeft Ursem Modulaire bouwsystemen in samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling 16 lagen met 361 studentenwoningen als legosteentjes op elkaar gestapeld. Het ontwerp van het gebouw is van Studioninedots.

Realisatietraject

Het modulaire bouwsysteem met al gemonteerde buitengevelafwerking maakt het mogelijk om dit project zonder bouwsteigers in slechts vier maanden op elkaar te stapelen. Het voordeel zit met name in de procesbeheersing van het gehele realisatietraject (minder risico’s) en de 2 gelijktijdige bouwstromen; in de fabriek en op de bouwplaats. In de fabriek worden meerdere complete studentenwoningen per dag geproduceerd, voorzien van badkamers, keukens, afwerking en installaties van Schouten Techniek uit Zwaag. Tegelijkertijd worden door Heddes op de projectlocatie de diverse onderdelen gemonteerd tot het uiteindelijke woongebouw.

3D® Hybride bouwsysteem

Ursem 3D hybride bouwsysteem is speciaal ontwikkelt voor hoogbouw projecten tot 20 bouwlagen. De modulaire studentenwoningen zijn voorzien van een prefab betonvloer en prefab beton draagconstructie. De volledig ingerichte zelfdragende woningen kunnen daardoor direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar worden gestapeld. Zelfs de buitengevelafwerking wordt al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteiger gebouwd kan worden. Met deze unieke modulaire methode is het mogelijk om een hoogbouwproject grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten wordt bespaard, de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk wordt beperkt en vanwege een industriële duurzame productiewijze de kwaliteit toeneemt. 

Beeld: Ursem Modulaire Bouwsystemen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.