Modulaire appartementen LARS in 4 maanden gebouwd

Nieuws

Modulaire appartementen LARS in 4 maanden gebouwd

Door: Petra Starink | 23-02-2021

In opdracht van woningcorporatie Centrada heeft modulair bouwer Jan Snel binnen 4 maanden 152 modulaire appartementen opgeleverd. Het project ‘Wonen bij LARS’, biedt onderdak aan mensen die met spoed op zoek zijn naar een passende woonruimte in Lelystad.

Bouw appartementen

In het Campusgebied van Lelystad zijn Jan Snel en Centrada in september 2020 van start gegaan met de eerste werkzaamheden. In totaal zijn er algemene ruimtes en 152 woonruimtes gerealiseerd, verdeeld over drie compacte gebouwen. Dit zijn appartementen van 22 tot 36 vierkante meter met één of twee kamers. De woningen zijn compleet gestoffeerd met hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding.

Ontworpen met duurzame materialen

De drie compacte woongebouwen zijn ontworpen met duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout, en in een rustig kleurenschema. Hierdoor steken de drie gebouwen niet af tegen de achtergrond. Op de daken van de complexen zijn zonnepanelen geplaatst die de algemene voorzieningen, zoals de verlichting in het complex, van stroom voorzien.

Modulaire bouw

De flexibele woningen in het Campusgebied hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Jan Snel ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en elders met minimale aanpassingen worden ingezet.

Lees hier nog meer projecten van Jan Snel:
Demontabel strandpaviljoen Koele Costa
Duurzame community Elzenhagen
Woningen Set opgebouwd uit modulaire units

Wonen bij LILY

De gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada gaan nog eens 147 appartementen bouwen in een tweede fase. Oplevering is later dit jaar. Het tweede woonproject gaat ‘Wonen bij LILY’ heten.

Fotografie: Cojan van Toor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.