MoederscheimMoonen ontwerpt cultuurhuis Eemnes

Nieuws

MoederscheimMoonen ontwerpt cultuurhuis Eemnes

Door: Petra Starink | 21-12-2017

Het nieuwe cultuurhuis Huis van Eemnes wordt ontworpen door MoederscheimMoonen Architects. Het gebouw krijgt een opvallende entree door de toepassing van een royale glazen gevel. Het huis wordt de centrale ontmoetingsplaats van het dorp. In het huis komt de bibliotheek, het sport- en cultuurcentrum, educatie, advies, zorg en welzijn.

Geschakelde dakvormen

De geschakelde dakvormen zorgen daarbij voor de overgang tussen binnen en buiten en geven het gebouw een krachtig kader. De centrale plek in het gebouw wordt de bibliotheek en de brasserie die in een open verbinding met elkaar staan en elkaar versterken. Daaromheen komen verschillende multifunctionele zalen en een grote sporthal.

Bijzonder element in ontwerp

In het interieur verbindt een doorlopende ‘boekenkast’ de verschillende gebieden in het gebouw. Het is een verbindend object: niet alleen ruimtelijk maar ook qua invulling. Er is plek voor het canon van Eemnes en de kunstwerken die in het atelier worden gemaakt kunnen er worden tentoongesteld.

Ontwerp en realisatie

De gemeente Eemnes werkt eerst het ontwerp voor het Huis van Eemnes uit met MoederscheimMoonen Architects en bouwbedrijf Vaessen.  Als de gemeente, de Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en Meer het ontwerp hebben goedgekeurd, start Vaessen daarna met de bouw. Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden in juli 2019 gereed en kan het Huis van Eemnes in september in gebruik worden genomen.

Beeld: MoederscheimMoonen Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.