MoederscheimMoonen ontwerpt Mercure Hotel Valkenburg

Actualiteiten, Nieuws

MoederscheimMoonen ontwerpt Mercure Hotel Valkenburg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-03-2022

Belevingscentrum Par’Course bestaat uit een gastronomisch centrum in een oude brouwerij, een wieler- en sportcentrum met het Shimano Experience Center en het Mercure Hotel. MoederscheimMoonen tekende voor de ontwikkeling van een mixed-use omgeving waarvan het Mercure Hotel Valkenburg onderdeel is.

Het hotel volgt de kromming van de Geul en creëert door de haakse hoek een hoofd- en entreeplein. Omdat het gebouw een prominente plaats heeft in de stedenbouwkundige setting van Par’Course, heeft de architect het een traditionele hoofdvorm met een kapvorm gegeven.

Materialen

De gevels zijn vervaardigd van hout en steen: in de plint wisselen glas en een rijke gestrekte betonsteen af met de houten gevel die opvalt door het gebruik van planken en latten. Hout is ook toegepast voor de verticale ribben die bij de ramen van de hotelkamers zijn opengewerkt. Dit voorkomt de onderbreking van de gevelritmiek en vormt een soort sluier voor de hotelkamerramen.

Het dak betreft een aluminium felsdak waarin PV-panelen zijn geïntegreerd. Ook de overige gebouwgebonden installaties zijn zoveel mogelijk uit het zicht weggewerkt.

Het Cycle Center

Tegenover het hotel bevindt zich het Cycle Center, één van de grootste mobiliteitsbedrijven in de regio die fietsevenementen door heel Limburg organiseert. Het gebouw volgt de analogie van het hotel. Het maakt onderdeel uit van de ommuring van het terrein en is door de materialisatie herkenbaar als een nieuw element in het geheel. Samen met het hotel en een oude villa vormt het een gezellig entreeplein.

Fotografie Bart van Hoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.