MoederscheimMoonen ontwerpt woningen Parkbuurt Rotterdam

Nieuws

MoederscheimMoonen ontwerpt woningen Parkbuurt Rotterdam

Door: Petra Starink | 19-04-2021

In het project Parkbuurt in de wijk Meeuwenplaat in Rotterdam-Hoogvliet komen koop- en huurwoningen aan het Oedevlietsepark. Het park wordt als uitgangspunt genomen voor het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving. In opdracht van Heijmans creëerde MoederscheimMoonen Architects het ontwerp van de 24 twee-onder-een-kapwoningen en zes herenhuizen in de dijkzone van het gebied.

Pergola rondom woningen

Waar de huidige woningen in het gebied de overgang naar het park maken via een veranda, maakte MoederscheimMoonen deze overgang met een pergola. Door deze pergola kan veel groen rondom de woningen groeien en behouden de huizen zo veel mogelijk daglicht. Dit geeft de woningen samen met de aluminium gevelbeplating en het speelse metselwerk een fijne uitstraling.

Tuin in verbinding met park

Tussen de pergola en de woningen ontstaan zitjes om van de buitenlucht te genieten, waarbij de tuin in directe verbinding staat met het park. In het park vind je tussen de bomen en kronkelende wandelpaadjes speeltoestellen voor kinderen. Met de juiste beplanting wordt er een goede balans gecreëerd tussen ecologie en activiteit.


Opdrachtgever: Heijmans Vastgoedontwikkeling
Ontwerp: oktober 2020
Programma: 24 twee-onder-een-kap-woningen en zes herenhuizen.
BVO: 5.820 m²
Status: In ontwikkeling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.