Monumentaal eerbetoon aan Hildo Krop

Monumentaal eerbetoon aan Hildo Krop

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-06-2012

De nieuwbouw van het appartementencomplex in Steenwijk zal binnenkort klaar zijn . Het bijzondere ontwerp van het gebouw is afkomstig van Bureau B+O Architecten uit Meppel en is geïnspireerd op de Amsterdamse School en het Scheepvaarthuis in Amsterdam.

Het gebouw is geïnspireerd op het werk van architect Jan van der Mey, die onder andere het Scheepvaarthuis heeft ontworpen. “De stijlkenmerken van de Amsterdamse School zijn terug te vinden in de verticale belijningen en de rijke detaillering met ornamenten en penanten”, vertelt Arnoud Olie, directeur van Bureau B+O Architecten en de architect van het gebouw. “Het siermetselwerk en de metselbanden geven het pand een sterk monumentaal karakter.”

Het gebouw is tevens een eerbetoon aan de Steenwijker beeldhouwer Hildo Krop. Zijn werk is onder andere terug te vinden in de vele gebouwen en bruggen in de stijl van de Amsterdamse school. Het appartementengebouw refereert op deze manier aan de beeldhouwkunst van Krop en brengt daardoor een uniek stuk geschiedenis terug in Steenwijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.