Mooiste bouwwerk in het Westland?

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Mooiste bouwwerk in het Westland?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-01-2022

Tot uiterlijk 14 februari kunnen ontwikkelaars, opdrachtgevers, architecten en ontwerpers een werk of project indienen voor de Adriaan Dessing Prijs 2022. Deze architectuurprijs voor Westland en Midden-Delfland wordt in 2022 voor de derde keer uitgereikt. De achterliggende reden voor deze prijs is het bevorderen van de interesse voor de architectuur in de Streek Westland.

De Adriaan Dessing Prijs 2022 wordt om de twee jaar toegekend aan het beste gebouw, infra (bruggen en waterwerken) of landschap (parken, tuinen) op het vlak van goede en eigentijdse architectuur. De eerste onderscheiding is postuum toegekend aan Adriaan Dessing (1883-1948), een zeer bekende Naaldwijkse architect uit de jaren dertig.

Indienen

Indienen kan door een A4-tje met de beschrijving van het project, een A3 met tekeningen en een A3 met foto’s te mailen naar info@adriaandessingprijs.com. De jury let vooral op de inpassing van het werk in haar omgeving, het extra’s wat het werk biedt en de duurzaamheid van de aangemelde werken.

De ingediende projecten moeten in de afgelopen vijf jaar zijn opgeleverd. Inzenden mag door de ontwikkelaar, de opdrachtgever of de architect c.q. de ontwerper van het werk.

Na het indienen

Indienen kan uiterlijk op 14 februari 2022. Eind maart zal de jury bekendmaken, wie de drie genomineerden zijn. Vervolgens heeft het publiek in de eerste twee weken van april de mogelijkheid om mee te stemmen.

De juryprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,=, een oorkonde en een bronzen beeldje op een sokkel. Voor de tweede maal is er ook weer een publieksprijs te winnen. Deze omvat een geldbedrag van € 500,=, een oorkonde en een bronzen beeldje op een sokkel.

Winnaar 2020

De winnaar van 2020 was het kantoorgebouw van Big Green Egg Europe in De Lier. Dit project van Team Paul de Vroom + Sputnik werd zowel beloond met de jury- als publieksprijs. De jury spreekt van een ‘parel in het Westland’.

foto: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.