Mooiste woonboot van 2014?

Mooiste woonboot van 2014?

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-01-2015

Heeft u een woonboot ontworpen? Tot en met maandag 19 januari kunt u meedoen met de Vlot-verkiezing ‘Woonboot van het jaar 2014’. De woonboot (casco van staal of beton) moet gebouwd of opgeleverd zijn in 2014. Gerenoveerde boten mogen ook meedoen.

Architectonische kwaliteit

De jury kijkt onder meer naar de architectonische kwaliteit, de inpassing in de omgeving, de materialen en de kwaliteit. Belangrijk is ook hoe de woonboot tegemoetkomt aan de woonwensen van de bewoners. Dus passen het ontwerp en de indeling bij de leefstijl van de bewoners van de woonboot?

Jury

De jury bestaat uit: Bob Ronday (architect voor land en water), Mark van Ommen, Ingeborg van Lieshout (stedenbouwkundige en woonschipbewoner), Peter de Winter (hoofdredacteur ArchitectuurNL en Bouwwereld) en Renate Meijer (hoofdredacteur Vlot).

Prijs

Eind  januari worden de genomineerden bekend gemaakt. In februari is de prijsuitreiking. De hoofdprijs is een presentatie van 4 pagina’s in het Vlot magazine en een artikel in ArchitectuurNL.

Vlot magazine

Vlot magazine is hét kwartaalblad voor waterbewoners. Vlot geeft inspiratie en informatie over bijzondere boten. Vlot wordt elk kwartaal kosteloos toegestuurd naar alle ligplaatsadressen in Nederland.

Woonboten die op Architectuur.nl hebben gestaan zijn:

Droomboot

Ark vol contrasten

Volg Vlot op www.vlotmagazine en op Facebook: www.facebook.com/vlotmagazine

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.