Mooiste zonnestroomproject

Nieuws

Mooiste zonnestroomproject

Door: Jacqueline Knudsen | 09-09-2015

Een woningblok aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven heeft de eerste plaats behaald in een wedstrijd om het fraaiste zonnestroomproject van Nederland. AERspire Aesthetic Energy Roofs heeft de veertien rijtjeshuizen voorzien van een dakvullend zonnestroomsysteem dat er strak uitziet en dat reguliere dakbedekking overbodig maakt. De rijtjeshuizen zijn onderdeel van het project Genderdal, dat de duurzaamste wijk van Eindhoven moet worden. Het project is gerealiseerd door AERspire en Heijmans in opdracht van woningcorporatie Stichting Woonbedrijf SWS Hhvl. Architectenbureau Van Helmond & Zuidam maakte het ontwerp van de woningen.

Groeiende markt

De wedstrijd was uitgeschreven door ENSOC, het online platform voor energieprofessionals. Tot 31 augustus kon er worden gestemd op 10 genomineerden. Met 50% van de stemmen sleepte AERspire glansrijk de eerste prijs in de wacht.
ENSOC wilde laten zien dat in de groeiende markt van solarenergie behoefte is aan energiedaken die niet alleen het juiste rendement leveren maar ook buitengewoon mooi zijn om te zien.

Esthetische dakoplossing

De energiedaken van AERspire geven een volledige dakoplossing: ze zijn dakpan en solarpaneel tegelijk. Dankzij de strakke afwerking bieden de daken een zeer esthetische aanblik. AERspire daken zijn zowel toepasbaar bij nieuwbouw als bij renovatie. Het dak genereert elektriciteit en is helder over de opbrengst: met een speciaal ontwikkelde app maakt inzichtelijk hoeveel energie er is opgewekt en verbruikt. Dat maakt AERspire een leverancier die niet alleen duurzame energie levert maar ook bijdraagt aan bewust energieverbruik.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.