Mopet Architecten wint Paviljoen Overhoeks

Mopet Architecten wint Paviljoen Overhoeks

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-07-2008

Mopet Architecten uit Amsterdam heeft met haar ontwerp de prijsvraag voor Paviljoen Overhoeks op het voormalige Shell-terrein in Amsterdam-Noord gewonnen. Mopet ontwierp een rond gebouw op het toekomstige horecaplein.

Begin dit jaar werd het architectenbureau door ING Real Estate uitgenodigd om deel te nemen aan een besloten ontwerpcompetitie voor het Overhoeks-terrein.

Bladerpatroon
De horeca bevindt zich tussen enkele zware kolommen die het kantorenvolume dragen. De gevel van de kantoren bestaat uit met een bladerpatroon geperforeerde metaal. Er worden verbindingen gelegd met zowel het groene als het meer recente industriële verleden van de plek.

De jury koos voor dit ‘eigenzinnige ontwerp’. Ze waardeerde de ‘eenvoud waarmee de ontwerpers een antwoord hebben geformuleerd op een stedenbouwkundig complexe opgave’.

Bekijk hier een filmpje over het ontwerp:

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.