Mulderblauw architecten ontwerpt XL-distributiecentrum

Nieuws

Mulderblauw architecten ontwerpt XL-distributiecentrum

Door: Petra Starink | 27-07-2017

Op het bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein realiseert Mulderblauw architecten een XL distributiecentrum. Aan de A27 omgeven door water en groen ligt de kavel waarvoor Mulderblauw architecten de opdracht kreeg  een opvallend en uitgesproken ontwerp te realiseren. De vorm van de kavel was de aanleiding om het pand op te knippen in twee opslagplaatsen van verschillende grootte, ieder met eigen voorzieningen. Door het opvallende ontwerp is het gebouw direct te herkennen vanaf de snelweg.

Gevel uit goudkleurige sandwichpanelen

De logistieke hal is voorzien van een donkere plint om de docks, deuren en andere voorzieningen zoveel mogelijk weg te laten vallen tegen de achtergrond.  Boven deze plint is de gevel opgebouwd uit goudkleurige, verticale sandwichpanelen. Deze metallic-kleur geeft het gebouw een luxe uitstraling en harmoniseert met de groene omgeving. De kantoren op de hoeken van het gebouw zijn buiten het volume van de hal geplaatst, om zoveel mogelijk efficiënteopslag-meters te realiseren. Om het gebouw een open en zacht karakter te geven, is gekozen voor afgeronde hoeken die royaal voorzien zijn van glas. De kantoren en de sandwichpanelen van de hal zijn aan boven- en onderzijde rondom gevangen in een witte band die als een lint de hal en kantoren met elkaar verbindt. Door het opvallende ontwerp is het gebouw direct te herkennen vanaf de snelweg.

Projectgegevens

Ontwerp: Mulderblauw architecten
Programma: 36.840 m2 BVO
33.531 m2 hal
3.174 m2 kantoor
Opdrachtgever: Somerset Capital Partners
Certificering: BREEAM Very Good
Oplevering: Warehouse 1 eind oktober 2017
Warehouse 2 eind januari 2018
Aannemer: Wouters Schijndel
Installatie adviseur: W-Installaties Mommersteeg
E-Installaties Schekman
Brandadviseur: Brand1heid
Visualisaties: VAES Visuals

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie