Multifunctioneel gezondheidscentrum Enschede

Multifunctioneel gezondheidscentrum Enschede

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-05-2008

In het ontwikkelingsgebied Zuiderval in Enschede zal in de komende periode een multifunctioneel gezondheidscentrum verrijzen. In het nieuwe pand zullen huisartsen, een apotheker, een tandarts en een podotherapeut hun praktijk vestigen.

Van het nieuwe gezondheidscentrum dat achter het kantoor van wooncorporatie De Woonplaats verrijst, is 60 procent inmiddels verhuurd. De contracten worden een dezer dagen getekend. Verder worden er gesprekken gevoerd met een praktijk voor fysiotherapie. Er blijft dan nog ruimte over voor andere gegadigden.

Het multifunctionele centrum zal, volgens woordvoerder De Vries van bouwbedrijf BAM Utiliteitsbouw regio Oost, in het voorjaar van 2009 in gebruik worden genomen. De stichtingskosten zijn circa drie miljoen euro.

Parkeervoorziening
Het deelplan Eeftink, onderdeel van de Zuiderval, is met name bedoeld als lokatie voor kantoren en aanverwante voorzieningen. Tot dusverre zijn de activiteiten hier beperkt gebleven tot het onlangs in gebruik genomen kantoor van De Woonplaats.

Verder is er achter het Ondernemerscentrum aan de Wethouder Beversstraat een opvallende parkeervoorziening gebouwd. “We zien vaak dat partijen op elkaar wachten. Als er wat beweging in komt, zoals nu met de bouw van het gezondheidscentrum, hopen we dat effect ook hier te bereiken.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.