Multimediale vertelling over grachtengordel

Multimediale vertelling over grachtengordel

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-04-2011

De Amsterdamse grachtengordel is een internationaal icoon van stedenbouw en architectuur, maar tot nu toe was het verhaal van zijn ontstaan nog nergens te vinden. Kossmann.dejong heeft in opdracht van Het Grachtenhuis in Amsterdam een multimediale vertelling ontworpen over de grachtengordel. Het Grachtenhuis is vanaf 15 april voor het publiek toegankelijk.

Ontdekkingsreis langs de grachtengordel
De door Kossmann.dejong ontworpen multimediale vertelling laat de unieke ontstaansgeschiedenis zien van de Amsterdamse grachtengordel en maakt op bijzondere wijze zichtbaar dat de grachten na 400 jaar nog steeds springlevend zijn.

Het Grachtenhuis is bedoeld als startpunt voor een culturele en geschiedkundige ontdekkingsreis langs de grachtengordel. De bezoeker wordt langs vijf opeenvolgende kamers geleid waar in vogelvlucht de ontwikkeling van de grachtengordel wordt weergegeven.


Maquettes en animaties
De vertelling in Het Grachtenhuis is gebaseerd op geschiedkundige feiten, maar wordt verteld met maquettes, animaties, 3D- en wandprojecties en een poppenhuis waar met behulp van een ´Peppers´s Ghost´ techniek de kamers bewoond lijken door echte mensen. Geluid speelt een belangrijke rol bij de beleving van de verhalen. Iedere bezoeker krijgt bij aanvang een hoofdtelefoon.
Publiek kan reserveren via de website van Het Grachtenhuis.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.